"Hatırla Ve Hayal Et" 1071´den 2071´e Medeniyet Ve Tarihte Yolculuk Deneme, Hikâye ve Şiir Yazma Yarışması Duyurusu

07.02.2019 934

Gençlerimizin dünya medeniyet tarihinin ana geçiş noktalarından biri olan Anadolu coğrafyasında, 1071 yılından günümüze kadar yaşamış medeniyetleri; birlikte yaşamanın getirdiği aidiyet, yaşama tercihleri, imkân ve birlik olmanın sağladığı gücü yeniden idrak ederek ortak yaşama alanlarının kültürel kazanımlarıyla birlikte kadim ortak tecrübelerini hatırlamalarını ve geleceğin Türkiye'sini hayal etmelerini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ile Türk Dil Kurumu işbirliğinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik "Hatırla ve Hayal Et, 1071'den 2071'e Medeniyet ve Tarihte Yolculuk" konulu deneme, hikâye ve şiir yazma yarışması düzenlenmiştir.

Başvuru tarihleri 22-26 Mart 2019 tarihleri arasında olan yarışmada ilk üç dereceye çeşitli ödüller verilecektir. Yeteneği ve merakı olan öğrencilerimiz detaylı bilgileri aşağıdaki şartnameyi inceleyerek alabilirler.

Şartnameyi indirmek için tıklayın.