Sınavda Başarılar!

26.06.2020 368

14-06-2019

Mustafa Kemal MTAL Ailesi olarak haftasonu sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Bakanımızın sınava girecek öğrencilerimize mesajı da şu şekilde:

Bugün liselerimizden uğurladığımız ve yarın üniversite sınavına girecek olan gençlerimize söylemek istediğim birkaç cümle var.
Sevgili gençler, bilmenizi isterim ki; üniversite sınavından yüksek puan almak, herhangi bir yere yerleşmek ve o okulu bir şekilde bitirmek çok önemlidir elbette ama tam bir başarı değildir. Başarı bir gökkuşağı ise; sınav sadece oradaki bir yağmur damlası. Hayatınızdaki o gökkuşağını açtıracak olan şey; sizin kendinizi keşfetmeniz, iç motivasyonunuz, yaşam coşkunuz, kendi düşünceleriniz, deneyerek bulduklarınız, kendi hayat yolculuğunuzda biriktirdiklerinizdir. Her öğrenci; bir sınav kağıdından, işaretlediği bir optik formdan, en nihayetinde aldığı sınav sonucundan çok daha fazlasıdır... Ben her öğrenciye, her gence bu kıymetle bakıyorum. Gün gelir de hepimiz bu bakış açısında buluşabilirsek, işte o zaman birbirimize başarılar dileyebileceğiz. O yüzden sevgili gençler sadece sınavda değil; bütün bir yaşam yolcuğunda başarılar dilerim. Tüm kalbimle...